[ad_1]
Soğuk kışı geride bırakıyoruz. Tatil ihtiyacı bünyeleri sarmaya başladı. Gelin yazı beklemeden, baharı karşılayacağınız en huzurlu yer olan Adalar’a birlikte göz atalım. Denizi ormanıyla, mimozası mor salkımıyla olduğu kadar, çok kültürlü dokusuyla İstanbul’un en özel yeri olan Adalar’ı sizler için inceledik.
İstanbul’un adaları içerisinde en çok tercih edileni ve en büyüğü Büyükada’nın güzellikleri iskeleden itibaren sizi karşılamaya başlıyor. Doğasından çok adanın tarihi binalarını merak ediyorsanız ana caddeler üzerinde kısa bir gezi yapmanız yeterli. Büyükada’nın en çok ziyaret edilen ve en güzel manzaraya sahip yeri Aya Yorgi Kilisesi. Oldukça dik bir tepede yer alan ve ulaşımı zorlu bu kiliseye çıkarken adanın manzarası da giderek güzelleşiyor. Büyükada ve aşk ise ayrılmaz ikili. Şehrin kalabalığından kaçarak, Âşıklar Tepesi adını da almış olan tepeye el ele çıkan sevgililer adanın en çok görülen manzaralarından. Büyükada’daki son saatlerinizi güneşin batışının adada en güzel izlendiği Dilburun’da geçirebilir, şehir ışıklarının aydınlattığı İstanbul’u, dünyanın en huzurlu noktalarından birinde seyre dalabilirsiniz.
KINALIADA
Vapura atlayıp martıların eşliğinde, güneşin en yumuşak halinin denizin neşeli dalgalarıyla oynaşmasını seyre dalarak ulaşabileceğiniz Kınalıada, adalar içinde en minik ve sakin olandır. Kınalıada Surp Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi, iskelenin tam karşısındaki ikiz Sirakyan evleri, Kınalıada Su Sporları Kulübü ve farklı gotik mimarisiyle Kınalıada Camii bahar yürüyüşünüz sırasında gözden kaçırmamanız gereken yerlerden.
HEYBELİADA
Her gece mehtaba çıkanların adresi Heybeli, yeşil alanı en fazla olan ada. Yerleşim alanının dışında kalan çoğu yerin orman arazisi olduğu Heybeliada, özellikle bisiklet severlerin ve uzanıp ağaçlarla gökyüzünün eşsiz buluşmasını izlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Tüm adaların en yüksek yerlerinde olduğu gibi buranın en yüksek yerinde de bir manastır, Aya Triada, mevcut. Bunun yanı sıra, bir zamanlar bu adada yaşamış Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ve İsmet İnönü’nün evleri şimdilerde müze olarak ziyaretçilerini bekliyor.
BURGAZADA
Manzarası denize nazır, etrafınız yeşillikler içinde. Tam bir huzur adası Burgazada. Bu unvanı hakkedercesine Bizans Dönemi’nde inziva yeri için daha güzel bir yer bulunamayacağından münzevi ve keşişler tarafından tercih edilmiş. Ada meydanından sağa doğru yürüyerek nefes kesen bir manzara eşliğinde ulaşacağınız Kalpazankaya’da öylece durup baharın huzurlu kokusunu içinize çekebilirsiniz. Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın vefatından sonra müze olarak hizmet veren evinde tarihte kısa bir yolculuğa çıkabilir, müzenin karşısında tarihçesi Bizans Dönemi’ne kadar uzandığı söylenen ve adanın en gösterişli yapısı olan Ayios loannis Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
İstanbul’a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi
İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze
İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi
İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler
İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân
İstanbul’da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân
İstanbul’da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân
İstanbul’da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekân
İstanbul’da Manzarasıyla Ünlü 6 Yer
İstanbul’daki En İyi 7 Konser Mekânı
İstanbul’da Yer Alan Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer
İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekânı
İstanbul’un En Pahalı Restoranları
İstanbul’da Gece Dışarı Çıkacaklara Öneriler
İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Geçmişten Gelen Hikayesi
İstanbul’da Yer Alan Lahmacun Severlerin Mutlaka Gitmesi Gereken En İyi 10 Lahmacuncu
[ad_2]