Friday, March 29, 2024

BAHAR KAÇAMAĞININ EN HUZURLU ADRESİ: ADALAR | Blog

Must Read


Soğuk kışı geride bırakıyoruz. Tatil ihtiyacı bünyeleri sarmaya başladı. Gelin yazı beklemeden, baharı karşılayacağınız en huzurlu yer olan Adalar’a birlikte göz atalım. Denizi ormanıyla, mimozası mor salkımıyla olduğu kadar, çok kültürlü dokusuyla İstanbul’un en özel yeri olan Adalar’ı sizler için inceledik.

Adalar

İstanbul’un adaları içerisinde en çok tercih edileni ve en büyüğü Büyükada’nın güzellikleri iskeleden itibaren sizi karşılamaya başlıyor. Doğasından çok adanın tarihi binalarını merak ediyorsanız ana caddeler üzerinde kısa bir gezi yapmanız yeterli. Büyükada’nın en çok ziyaret edilen ve en güzel manzaraya sahip yeri Aya Yorgi Kilisesi. Oldukça dik bir tepede yer alan ve ulaşımı zorlu bu kiliseye çıkarken adanın manzarası da giderek güzelleşiyor. Büyükada ve aşk ise ayrılmaz ikili. Şehrin kalabalığından kaçarak, Âşıklar Tepesi adını da almış olan tepeye el ele çıkan sevgililer adanın en çok görülen manzaralarından. Büyükada’daki son saatlerinizi güneşin batışının adada en güzel izlendiği Dilburun’da geçirebilir, şehir ışıklarının aydınlattığı İstanbul’u, dünyanın en huzurlu noktalarından birinde seyre dalabilirsiniz.

 

KINALIADA

Kınalıada

Vapura atlayıp martıların eşliğinde, güneşin en yumuşak halinin denizin neşeli dalgalarıyla oynaşmasını seyre dalarak ulaşabileceğiniz Kınalıada, adalar içinde en minik ve sakin olandır. Kınalıada Surp Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi, iskelenin tam karşısındaki ikiz Sirakyan evleri, Kınalıada Su Sporları Kulübü ve farklı gotik mimarisiyle Kınalıada Camii bahar yürüyüşünüz sırasında gözden kaçırmamanız gereken yerlerden.

 

HEYBELİADA

HEYBELİADA

Her gece mehtaba çıkanların adresi Heybeli, yeşil alanı en fazla olan ada. Yerleşim alanının dışında kalan çoğu yerin orman arazisi olduğu Heybeliada, özellikle bisiklet severlerin ve uzanıp ağaçlarla gökyüzünün eşsiz buluşmasını izlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Tüm adaların en yüksek yerlerinde olduğu gibi buranın en yüksek yerinde de bir manastır, Aya Triada, mevcut. Bunun yanı sıra, bir zamanlar bu adada yaşamış Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ve İsmet İnönü’nün evleri şimdilerde müze olarak ziyaretçilerini bekliyor.

 

BURGAZADA

BURGAZADA

Manzarası denize nazır, etrafınız yeşillikler içinde. Tam bir huzur adası Burgazada. Bu unvanı hakkedercesine Bizans Dönemi’nde inziva yeri için daha güzel bir yer bulunamayacağından münzevi ve keşişler tarafından tercih edilmiş. Ada meydanından sağa doğru yürüyerek nefes kesen bir manzara eşliğinde ulaşacağınız Kalpazankaya’da öylece durup baharın huzurlu kokusunu içinize çekebilirsiniz. Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın vefatından sonra müze olarak hizmet veren evinde tarihte kısa bir yolculuğa çıkabilir, müzenin karşısında tarihçesi Bizans Dönemi’ne kadar uzandığı söylenen ve adanın en gösterişli yapısı olan Ayios loannis Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân

İstanbul’da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekân

İstanbul’u Anlatan 10 Roman

İstanbul’da Manzarasıyla Ünlü 6 Yer

İstanbul’daki En İyi 7 Konser Mekânı

İstanbul’da Yer Alan Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer

İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekânı

İstanbul’un En Pahalı Restoranları

İstanbul’da Gece Dışarı Çıkacaklara Öneriler

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Geçmişten Gelen Hikayesi

İstanbul’da Yer Alan Lahmacun Severlerin Mutlaka Gitmesi Gereken En İyi 10 Lahmacuncu




- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest News

Discovering the most talented Zodiac signs

Astrology is a way people look at themselves and others. It talks about personality and skills. Each sign has...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img