Home Lifestyle & Travel Turkey Dans Etmenin Ruh Ve Beden Sağlığımıza Olan 7 Faydası | Blog

Dans Etmenin Ruh Ve Beden Sağlığımıza Olan 7 Faydası | Blog

0
Dans Etmenin Ruh Ve Beden Sağlığımıza Olan 7 Faydası | Blog

[ad_1]

Dans Etmenin Ruh Ve Beden Sağlığımıza Olan 7 Faydası

Dans etmek formda kalmayı sağlama, zihinsel gücü arttırma, stres ile mücadele etme ve özgüveni arttırmanın en güzel yollarından bir tanesidir. Eğer siz de bu eğlenceli aktivite hakkında daha çok şey öğrenmek ve hayatınızı renklendirmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Hafızayı güçlendirir

Dans etmek hafızayı güçlendirmenin muhteşem bir yoludur. Son zamanlarda insan beynindeki nöronları etkileyen hastalıklarla ile ilgili yapılan araştırmalarda, 18 ay süresince dans eden ileri yaştaki kişilerde yön bulma ve hafıza kabiliyetlerinin arttığı gözlemlenmiştir. Yani dans, birçok görevde rol alan beynin hipokampüs bölgesinin gelişmesi için muhteşem bir aktivitedir.

 

Mutluluk seviyesini arttırır

Mutluluk seviyesini arttırır

Dans etmek aynı zamanda bir spor olduğu için kişinin mutlu olmasını sağlar. Bunu birçok açıdan sağlar. Birincisi tıpkı egzersiz yaptığımızda mutluluk hormonu adı verilen serotonin hormonunun salgılanmasıdır. İkincisi ise vücudumuzda ve beynimizde birçok görevi üstlenen ödül hormonu olarak da bilinen dopamin hormonunun salınımının teşvikidir. Eğer dansı seviyorsanız her dans ettiğinizde beyin bunu bir ödül olarak algılayacak ve dopamin hormonu üretmeye başlayacaktır. Dopamin ve serotonin salınımı kaygı, üzüntü, depresyon ve stres gibi duygu durumlarının hafiflemesi için mükemmeldir.

 

Sporun sağladığı birçok faydayı sağlar

Dans etmek tıpkı aerobik egzersizler gibidir. Bu noktada sporun sunacağı birçok faydayı da beraberinde getirir. Yani kalp sağlığını korur, kilo kontrolü sağlar, enerjiyi arttırır. Bununla birlikte dans aynı zamanda bileşik bir egzersizdir. Yani aynı anda birden fazla kas grubu çalışır, bu da denge ve koordinasyon demektir. Eğer yüksek yoğunluklu spor türleri yapılamıyorsa, dans ederek sporun sunduğu birçok faydadan yararlanılabilir.

 

Özgüveni arttırır

Dans etmek sözsüz ifadenin en güzel halidir. Düzenli olarak dans etmek vücudun ve zihnin sağlığının artmasını destekleyeceği için birçok faydayı da beraberinde getirir. Kişi bir süre sonra kendini tam hissedeceği için bu, hareketlerine yansır; özgüveni ve özsaygısı yüksek bir insan haline gelir. Diğer bir yandan dans sosyal bir aktivite olduğu için insan ilişkilerini kuvvetlendirecek, sosyal becerileri geliştirecektir.

 

Dayanıklılığı ve esnekliği arttırır

Dayanıklılığı ve esnekliği arttırır

Dans etmek sadece kas ölçekli olarak değerlendirilmemelidir. Dans etmek aynı zamanda hareket açıklığı ve esneklik demektir. Bu yüzden de birçok dans dersi esneme hareketleri ile başlar. Bu da dans veya spor esnasında kısalan kasların normal uzunluklarına dönmesi ve hareket açıklığının artması anlamını taşır. Ayrıca günlük hayatta daha iyi bir duruş ve yaşam tarzı sağlar. Düzenli olarak dans etmek dayanıklılığı ve gücü arttırarak gün içinde enerjik olmayı da beraberinde getirmektedir.

 

Zekayı arttırır

Dans tabii ki her zaman zihin ile sergilenmez, bazen gönülden gelmesi gerekir. Fakat söz konusu bir koreografi olduğu zaman hızlı kararlar da beraberinde gelir. Zekâ özünde hızlı ve doğru karar verebilme becerisidir. Hızlı ve doğru kararlar verebilmek ve bunu estetik açıdan doğru bir şekilde sunabilmek, nöron bağlantılarını kuvvetlendirecek ve zekayı artıracaktır.

 

Dans etmenin diğer faydaları

Tabii ki dans etmenin faydaları bunlarla sınırlı değildir. Dans etmek beynin daha yavaş yaşlanmasını sağlar, yaratıcılığı arttırır, kişilik özelliklerini arttırır, sinir sistemini güçlendirir, sorumluluk duygusunu arttırır, farkındalığı arttırır, kavrama becerilerini geliştirir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Düzenli Egzersiz Ve Kilo Kontrolünün Sağlığınızda Yaratacağı 8 Mükemmel Etki

Düğününüzde Eşinizle Yapabileceğiniz 9 Farklı Geleneksel Ve Modern Dans Türü

Yaza Formda Bir Vücutla Girmek İsteyenlere Egzersiz Önerileri

Düğün Dansınızın Unutulmaz Olmasını İster Misiniz?

Pilates Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?



[ad_2]