Home Lifestyle & Travel Turkey 6 Ayda Hayatınızı Nasıl Değiştirirsiniz? Radikal Değişimler İçin Atabileceğiniz 8 Adım! | Blog

6 Ayda Hayatınızı Nasıl Değiştirirsiniz? Radikal Değişimler İçin Atabileceğiniz 8 Adım! | Blog

0
6 Ayda Hayatınızı Nasıl Değiştirirsiniz? Radikal Değişimler İçin Atabileceğiniz 8 Adım! | Blog

[ad_1]

6 AYDA HAYATINIZI NASIL DEĞİŞTİRİRSİNİZ? RADİKAL DEĞİŞİMLER İÇİN ATABİLECEĞİNİZ 8 ADIM!

Hayallerimizle aramızda mesafe olduğunu görmek bazen motivasyonumuzu kaybetmemize neden olabilir. Hedefe küçük adımlarla ulaşılacağını, sabırlı olmak gerektiğini bilseniz bile size neyin engel olduğunu fark etmezseniz yönünüzü kaybedebilir, hedefinizden sapabilirsiniz. Yeni bir yıl, temiz bir sayfa açıp hayatınızı değiştirmek için iyi bir fırsat! Üstelik bu temiz sayfanın etkisini altı ay gibi kısa bir sürede görmeniz de mümkün. İşte radikal bir değişime ihtiyaç duyanların atması gereken sekiz adım…

 

1. Bahanelerin Arkasına Saklanmaktan Vazgeçin

Bahanelerin Arkasına Saklanmaktan Vazgeçin

Bahaneler harekete geçmenizi engeller. Bu nedenle kendinize karşı dürüst olarak işe başlamalısınız. Sizi hareket etmekten alıkoyan her ne ise onun varlığını kabullenmeniz gerek. Varlığını kabullenin, orada olduğunu bilin ancak buna rağmen yapmanız gerekenler için mücadele edin. Bahanelerin başlangıçtaki tatlı konforu zaman içinde vicdan azabına dönüşür. Üstelik yitirdiğiniz zamanın ve kaçırdığınız fırsatların da bir telafisi yok. Bahanelerinizden kurtulmanın bir yolu mutlaka olmalı.

 

2. Net Hedefler Belirleyin

Büyük hedefler peşinde koşmak cazip gelebilir. Ancak sürdürülebilir bir ilerleme için ölçülü ve ulaşılabilir hedefler koymanız gerek. Hatta başlangıçta alışkanlık yaratmak için çok küçük hedefler belirlemeniz gerekebilir. Hedefiniz kilo vermekse bir ayda yirmi kilo birden vermeniz mümkün olabilir mi? Bunun yerine, altı ay sonunda tamamlanacak bir hedef belirleyebilirsiniz. Bir ay boyunca diyetinize sadık kalarak haftada iki kez egzersiz yapabilirsiniz. İkinci ayda egzersiz sayınız haftada üçe, üç ay sonra ise beşe çıkabilir. Altıncı ayın sonunda yeni biri olduğunuzu gördüğünüzde, küçük adımların yarattığı mucizenin keyfini sürebilirsiniz.

 

3. Bir Rutine Bağlı Kalın

Bir Rutine Bağlı Kalın

Yararlı davranışları rutininiz hâline getirmek, düzenli biçimde ilerlemenizi sağlar. Zamanınızı ve enerjinizi çalan alışkanlıklar yerine sağlıklı alışkanlıkları koyun. Örneğin uyku düzeninizi gözden geçirin. Sonra sırayla dijital bağımlılığa ve fiziksel hareketsizliğe neden olan alışkanlıklarınıza göz atın. Bilinçli farkındalık egzersizleri ile otomatik pilotta yaşamaktan kurtulun.

 

4. Sorumluluğunuzu Fark Edin

İnsanın hayatını değiştirmesi kişisel bir ihtiyaçtır, başkasına bir şey kanıtlama amacıyla yapılmaz. Bu yüzden bu yolculukta sizi destekleyecek kişilere ihtiyacınız olacak. Bu kişilerden biri ile hedeflerinizi ve planlarınızı paylaşın. Bu paylaşım karşıdaki kişiyi de bu hayalin parçası yapar ve size bir sorumluluk yükler. Ama korkmayın, bu sorumluluk sizi strese sokmaz. Tam tersine, o kişinin güveninin yarattığı pozitif etkiyle işinize dört elle sarılmanızı sağlar.

 

5. Başarısızlıktan Korkmayın

Başarısızlıktan Korkmayın

Başarıya giden yol hatalarla doludur. Yaptığınız hatalar kariyer planlarınızı etkileyebilir, hedeflerinize ulaşmanızı geciktirebilir. Koyduğunuz hedefe bağlı kalın ancak katı olmayın. Küçük esneme payları ile başarısızlığa yer açın. Neden hata yaptığınıza değil, hatadan ne öğrenebileceğinize odaklanın. Bu yaklaşımla, üzerinden bir süre geçtikten sonra, kendinizi yıprattığınız hatalar için “iyi ki” bile diyebilirsiniz.

 

6. Yol Haritanızı Kontrol Edin

Hedeflerinize ilerlerken ne kadar yol aldığınızı aşırıya kaçmadan kontrol etmek, motivasyonunuzun artmasını sağlar. Bunun için günlük kullanabilirsiniz. Bir süre sonra günlüğünüze baktığınızda ne gibi zorlukların üstesinden geldiğinizi de görebilirsiniz. Eğer günlük tutmaktan hoşlanmıyorsanız, koyduğunuz hedefe yönelik yaptıklarınızı not alın. Bu alışkanlık hedefe ne kadar kaldığını göstermekle kalmaz, hayatınızı ne kadar değiştirdiğinizi de gösterir.

 

7. Zihin Sağlığınıza Önem Verin

Zihin Sağlığınıza Önem Verin

Hayatınızı değiştirmenin psikolojik açıdan zorlu bir yolculuk olduğunu unutmayın. Bir hedef için düzenli mücadele etmek, değişim için iradenizin her zerresini kulanmanızı gerektirir. Kısa vadede bunu hissetmeyebilirsiniz ama hedefleriniz uzun yıllara yayılıyorsa, bir süre sonra tükenmişlik sendromunu yaşamanız mümkün. Önleminizi alarak hareket etmekte, kendinizi yıpratmayıp sabırlı olmayı öğrenmekte fayda var.

 

8. Fiziksel Aktiviteden Vazgeçmeyin

Hedeften bağımsız olarak, değişim yolculuğu herkes için inişli çıkışlı bir süreçtir. İnişlerde yaşadığınız hayal kırıklığı sizi bahaneler batağına tekrar sürüklemesin. Zira hüsranın yarattığı stres, depresyona neden olabilir. Fiziksel aktivitelerde bulunduğunuz sürece beyniniz stresin olumsuz etkilerini azaltır. Düzenli egzersiz ile artan serotonin, dopamin ve endorfin hormonları sayesinde zihinsel sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Bunun için uzun saatlere yayılan sportif aktivitelere, uzun antrenmanlara ihtiyacınız yok. Düzenli olarak yürüyüş yapmak, arada sırada bisiklete binmek de mucizeler yaratır.



[ad_2]